• English
  • Magyar

Tájékoztató

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. § írja elő az ÁSZF készítési kötelezettséget, továbbá kimondja, hogy a szolgáltató (webshop üzemeltető) köteles az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásra vonatkozó általános szerződési feltételeket oly módon hozzáférhetővé tenni, amely lehetővé teszi az igénybe vevő számára, hogy tárolja és előhívja azokat.

Honlap tulajdonosként milyen adatokat kell kötelezően közzé tennem magamról és a vállalkozásomról a honlapomon, webshopomon?

Nem csak a webshopoknak, hanem bármilyen weboldalnak, akik bármilyen információs társadalommal kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak a következőket kell feltüntetniük az elektronikus kereskedelemről és az információs társadalomról szóló törvény szerint:

Cégadatokat: Cég, üzemeltető nevét, székhelyét, e-mail címét (amin lehet közvetlenül kommunikálni vele), telefonszámát, adószámát, cégjegyzékszámát/engedélyszámát, a bejegyző hatóság nevét (cégnél cégbíróság, egyéni vállalkozónál illetékes okmányiroda)

Adatvédelmi számot: Ha az adatvédelmi nyilvántartásba be kell jelentkeznie az adott cégnek, akkor fel kell tüntetni 2014. január 1-tõl pedig fel kell tüntetni a tárhely szolgáltató nevét, címét, e-mail címét is.

Az adatkezelési tájékoztatót nem muszáj .pdf-ként feltenni, viszont az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) az új kormányrendelet leírása szerint tartós adathordozón kell átadni. Tartós adathordozó lehet a .pdf dokumentum, de oda lehet adni pl. pendrive-on is a vevőnek.

Ezeket vásárlás esetén el lehet küldeni, de ha nem vásárol, akkor is el kell, hogy érje a honlapon letölthető és nyomtatható formában.

Általános Szerződési Feltételek ( letölthető PDF ) A felsorolt tájékoztatók megnyithatóak, nyomtathatóak, illetve letölthetőek.

Elektronikus kereskedelmi törvény.

Infótörvény, azaz az adatvédelmi törvény.

A fogyasztó és a vállalkozás között létrejött szerződésekről szóló kormányrendelet, Szerzői jogi törvény; Reklámtörvény; Adatvédelmi törvény; Info törvény; A vételárak feltüntetéséről szóló minisztériumi rendelet.

Fogyasztó és vállalkozó közötti szerződésekről szóló kormányrendelet.

Tárhelyszolgáltató adatok

limuzin.eu

Tárhely tulajdonos: Black Slider kft.

Tárhelyszolgáltató neve: 3 in 1 Hosting Bt.

Tárhelyszolgáltató e-mail címe: admin@megacp.com

Tárhelyszolgáltató címe: 2310 Szigetszentmiklós Forrás u.12

Adószám: 22206118 2-13